onsdag 19. mai 2010

Ulriksdalen gruver

Bilder fra Ulriksdalen gruver mellom Trondheim og Klæbu. Gruva er fra 1670 med drift i små perioder fram til 1918.Bilder fra en photoshoot ca. midt inne i gruve, bildene ble tatt i Juli 2012.2 kommentarer:

  1. Har ofte lurt på hvordan det ser ut inne i disse gruvegangene i Vassfjellet. Så det var artig og endelig få sett bilder fra gruva.

    Lurer litt på hvor langt inn du kom og i hvilken gruvegang du gikk inn i?

    SvarSlett
  2. Hei, beklager sent svar! Gikk alle gruveganger som var mulig å gå gjennom (untatt en, står mer om den nederst) helt til slutten. Gruve har en inngang og en utgang et stykke oppi skogen. Inngangen som ligger like ved Riksvei 704 til Klæbu er murt igjen, men har et åpent hull som kan passeres, men det har ikke utgangen, den er helt murt igjen så da ble det retur samme vei.

    Det eneste som ikke er utforsket er den loddrette tunnellen som går 5-7m ned. Gangen er ikke fylt med vann, så det betyr at det er flere ganger som er mulig å utforske hvis du har med litt klatreutstyr. Ligger flere innganger til eldre (?) deler av gruva lengre øst for hovedinngangen, men den er helt murt igjen. Du kommer sikkert dit om du går ned den loddrette tunellen.

    SvarSlett