onsdag 10. juni 2009

Xi'an

Etter å ha vært i Tibet gikk reisen med tog igjennom Kina, en av byene som ble besøkt var Xi'an, der det ble to overnattinger. Xi'an er en av Kina's gamle hovedstader og har en rik historie. Selv om dette er en moderne by idag har de bevart en del gamle byggverk. Den største severdigheten i mine øyne var den 14km lange bymuren som gikk kvadratisk irundt det gamle bykjernet. Terrakottahæren (en time utenfor byen med buss) var også en fin attraksjon som kineserne har lagt tilrette for turisme på en god måte.

Midt i byen finner vi Bell Tower fra Ming-dynastiet på slutten av 1300 tallet.Drum Tower like ved Bell Tower. Den er også bygd i 1380 årene.

Natt-scener fra Xi'an.


En av de gamle inngangene til Xi'an gjennom bymuren.

Bymuren i Xi'an. Her er det mulig å leie en sykkel og sykle rundt hele den 14km lange muren som omkranser den gamle byen Xi'an. Muren ble bygd i 1370 årene og er en av de eldste og best bevarte bymurene i verden.


Utsikt på nordlige delen av muren.Middagen kommer til en lokal restaurant.

I Kina bruker de ikke bleier!

Så til Terrakottahæren som ligger like utenfor Xi'an. Et imponerende stykke arbeid av 700 00 kinesere som ble klart holdt hemmelig i 2200 år siden!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar